6 Kasım 2012 Salı

Kilo Vermek için En İdeal Alet Kondisyon Bisikletleri midir?



KONDİSYON BİSİKLETLERİ KİLO VERMEK İÇİN İDEAL ALETLERDİR
"Kondisyon bisikletleri hem sağlık açısından hem de zayıflama ve fit bir görünüm için oldukça ideal kardio aletleridir. Kondisyon bisikletleri ile ev ortamında egzersiz yapmak mümkündür. Eğer zayıflamanın etkili ve kalıcı olması isteniyorsa dikkat edilmesi gereken kurallar vardır.
Öncelikli olarak kalite bakımından iyi seçilmiş bir voit kondisyon cardiyo bisikleti kullanılmalıdır. Kalitesiz aletler kas ve eklem bölgesinde baskı yaparak kalıcı ağrılara neden olabilir. Bu sebepten dolayı kalitesi bilinen ve garantili aletleri kullanmakta yarar vardır.



Cardio bisikletleri aşırı efor sarf edilmeden kullanılmalıdır. Fazla efor sarf ederek yapılan hareketler ile vücut yağ yakımı yerine kas yakımına başlar. Zayıflama gerçekleşir fakat sağlıklı olmaz. Bu nedenle pedalları tempolu bir şekilde çevirmek en sağlıklı olanıdır. Ağır tempo ile uzun egzersizler tercih edilmelidir

Kondisyon cardiyo bisikletlerinde egzersizlerde kolaylık sağlayan ve zorlaştıran bir sistem vardır. Alet kullanımını iyi bilmeyen kişiler en zor ayarda egzersiz yaparak zayıflamaya çalışırlar. Fakat zayıflamak yerine çok çabuk yorgunluk oluşur. Yorgunluk ile beraber kondisyon cardio bisikletindeki egzersizlerin süresi kısaltılır ve yakılması gereken kalori miktarı yakılamaz. Hafif hareketlerle yapılan uzun süreli egzersizler daha başarılı olunmasını sağlar. Hafif hareketler ile hem eklemler zorlanmaz hem de kişi bıkmadan hareketlere devam eder.

Hafif tempo ile kullanılan voit kondisyon bisikletleri çok iyi tasarlanmış cardio egzersiz araçlarıdır. Bu nedenle haftada en az 3 defa ve 45 dakikalık süre ile yapılan egzersiz hareketleri kalori yakımı ile beraber zayıflamada da başarı sağlamaya yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder